Sernik bez pieczenia

Sernik bez pieczenia

Czy da się przygotować pyszny sernik bez dodatku sera z wiaderka, a używając jedynie zwykłych kostek białego sera? Tak! Na dodatek jest to idealne letnie ciasto, bez pieczenia, najlepiej smakujące na zimno. Wystarczą jedynie 2 kostki białego sera, kruche ciastka, jogurt naturalny i żelatyna – składniki, które praktycznie zawsze mamy […]

Czytaj dalej

Murzynek – klasyczny przepis

Murzynek - klasyczny przepis

Wielu osobom ciasto to kojarzy się z dzieciństwem. Klasyczne, czekoladowe, bez dodatku kremów czy owoców – jest idealne o każdej porze roku. Na dodatek nie może się nie udać, bo nawet murzynek z zakalcem jest pyszny 🙂 Doskonale sprawdza się jako ciasto na imprezy, bo uwielbiają go nawet dzieci. Jednocześnie […]

Czytaj dalej

Fit ciasto czekoladowe z buraków, bez mąki

Fit ciasto czekoladowe z buraków, bez mąki

Zainspirowani zdrowym stylem życia i oryginalnym składem produktów, które tworzą nasi koledzy z Whoopy Whey postanowiliśmy stworzyć przepis na dietetyczne ciasto czekoladowe – bez mąki, za to z dodatkiem płatków owsianych i buraków. Słodkości zamiast cukru dodaje syrop klonowy, który można również zastąpić ksylitolem czy niewielką ilością miodu. Dzięki dodaniu […]

Czytaj dalej

Domowe lody bananowe na 4 sposoby

Domowe lody bananowe

Mamy dla Was hit ostatnich dni – domowe lody bananowe. Zajadaliśmy się nimi przez cały poprzedni tydzień w różnych wariantach smakowych – znikały tak szybko, że dopiero dzisiaj udało nam się zrobić zdjęcie 🙂 Najważniejsze w tym przepisie jest to, że do jego przygotowania nie potrzeba maszyny do lodów. Co […]

Czytaj dalej

Muffinki limonkowe

Mamy dla Was przepis na obłędne, limonkowe muffinki. Cytrusowe w smaku, z dodatkiem kilku listków świeżej mięty stanowią idealną, słodką przekąskę. Można je zabrać ze sobą na plażę lub piknik albo wyjąć z papilotek i podawać gościom z dodatkiem lodów – jest to deser uniwersalny 🙂 Składniki: 250 g mąki […]

Czytaj dalej

Domowy cukier waniliowy

Mamy dla Was dzisiaj świetny przepis na domowy cukier waniliowy. Cukier w torebkach, który często dodajemy do ciast czy naleśników jest produktem chemicznym, co więcej nie jest to cukier waniliowy, a wanilinowy – wanilina to tańszy, przemysłowy zamiennik wanilii, jedynie przypominający ją w smaku. Do czego używamy cukru waniliowego? Przede […]

Czytaj dalej

Deser truskawkowy z mascarpone à la tiramisu

  Sezon truskawkowy w pełni, dlatego postanowiliśmy stworzyć deser, który nie wymaga pieczenia, a wygląda i smakuje tak samo dobrze jak najbardziej skomplikowane ciasta. Co więcej, przygotowanie go zajmuje max 20 minut, do tego godzinka w lodówce i można częstować gości 😉 Spróbujcie naszego deseru truskawkowego z mascarpone à la tiramisu! […]

Czytaj dalej