Domowy, jednogarnkowy sos meksykański

Domowy sos meksykański

Sos meksykański jest idealnym dodatkiem nie tylko do makaronu, ale też do ryżu czy nawet ziemniaków. Świetnie sprawdza się jako szybki, a jednocześnie sycący obiad. Można dodać do niego mięso mielone, dzięki czemu stanie się praktycznie samodzielnym, jednogarnkowym daniem. Inną opcją jest dodanie większej ilości pomidorów, co da nam pyszną […]

Czytaj dalej

Salsa z ananasa

Salsa z ananasa Lubicie dodawać owoce do wytrawnych dań? My uwielbiamy! Salsa z mango czy salsa z ananasa to jedne z naszych ulubionych dodatków do dań – doprawione aromatyczną kolendrą, ostrą cebulką i chilli, do tego cytrusowa nuta limonki i mamy pełną gamę smaków 🙂 Dzięki intensywnym dodatkom łatwo można […]

Czytaj dalej

Quesadillas z kurczakiem, zielonymi szparagami i młodym szpinakiem

Quesadilla z kurczakiem, zielonymi szparagami i świeżym szpinakiem, do tego pyszne guacamole i roszponka – tak wygląda nasz kolacjo-obiad z wykorzystaniem kurczaka teriyaki z przepisu z wczorajszej sałatki superfood. Muszę Wam powiedzieć, że wyszło naprawdę pysznie, a przygotowanie zapieczonej tortilli zajęło nam zaledwie kilkanaście minut! Składniki: 6 tortilli pszennych 150g […]

Czytaj dalej

Meksykańskie Guacamole

Uwielbiamy guacamole i bardzo często przygotowujemy je jako dodatek np. do meksykańskich potraw, a czasami nawet w formie szybkiej pasty do chleba. Jedne z najlepszych guacamole próbowaliśmy w Dos Tacos – Mexican Grill – w miejscu, które wręcz zaraża pasją do meksykańskiej kuchni Przepis: 1 dojrzałe awokado hass sok z […]

Czytaj dalej