Makaron razowy z zielonymi szparagami, pomidorkami cherry i boczkiem

Sezon szparagowy w pełni! Wypróbujcie świetny przepis na zielone szparagi z makaronem razowym, pomidorkami cherry i boczkiem. To tylko kilka składników, a danie jest rewelacyjne w smaku i przede wszystkim bardzo szybkie w przygotowaniu.

Przepis:

250g razowego makaronu penne
250g zielonych szparagów
100g pomidorków cherry
50g boczku
1 mała cebulka
sól, pieprz, olej

Na oleju podsmażamy drobno posiekaną cebulkę i pokrojony boczek. Szparagi myjemy i odłamujemy zdrewniałe końcówki. Kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy na patelnię, smażymy około 2 minut. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojone na pół pomidorki cherry. Następnie dodajemy na patelnię makaron ugotowany al dente i mieszamy wszystkie składniki przez około minutę na małym ogniu. Doprawiamy do smaku szczyptą soli i pieprzu.