Naleśniki w sosie pomarańczowym z Cointreau

Pssst… klasyczne naleśniki w nowym, cytrusowym wydaniu? Zdradzę Wam przepis 🙂 Pomarańczowe naleśniki polecają się na późne, weekendowe śniadania, Gęsty, pomarańczowy sos na bazie karmelu, soku z pomarańczy, aromatycznej skórki pomarańczowej i likieru jest naprawdę zaskakująco smaczny!

Przepis na pyszny sos:
2 łyżeczki cukru
sok z 2 pomarańczy
skórka otarta z 1 pomarańczy
1 kieliszek likieru pomarańczowego Cointreau
2 łyżeczki masła

Cukier karmelizujemy na suchej, rozgrzanej patelni. Dodajemy sok połączony z otartą skórką i likierem. Chwilę gotujemy, następnie dodajemy masło. Po chwili dodajemy na patelnię naleśniki (najlepiej pasują z dżemem pomarańczowym) i dusimy przez 1 minutę. Smacznego!